L’AVL penja en el web les lectures dominicals i les de les principals celebracions de l’any litúrgic


L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha penjat en el seu web, dins de l’apartat de Textos Religiosos, les lectures dominicals i les de les principals celebracions de l’any litúrgic, començant per les dels quatre diumenges de l’Advent.


En desembre, el web de l’AVL publicarà les de Nadal, i així, regularment, segons avance l’any litúrgic, aniran penjant-se les lectures dels diumenges de Quaresma, Pasqua i les del temps ordinari, i també les de les solemnitats.


L’objectiu de l’AVL, que té la funció de «vetlar per l’ús normal del valencià», és oferir als fidels les versions en valencià d’estes lectures, perquè puguen llegir i escoltar la Paraula de Déu en la llengua pròpia.


L’AVL va aprovar la versió valenciana dels textos litúrgics el 17 de juny del 2002 i en va fer acte d’entrega als bisbes amb jurisdicció a la Comunitat Valenciana a fi que iniciaren els tràmits per a la seua aprovació canònica. Les lectures que es pengen en la pàgina web estan pendents d’aprovació per les autoritats eclesials.

(Nota de premsa de l'AVL)